Tuesday, September 14, 2010

Is this time management?XD

One semester, I have 13 weeks to study, which means, I have
13 weeks x 7 days = 91 days to study.

If everyday I study for 5 hours, means I have
91 days x 5 hours = 455 hours to complete it.

I have 5 modules this semester, each module has roughly 20 chapters averagely, and a laboratory which we need to submit 5 reports totally this semester (better than 8 reports last semester). Let say each report require 2 chapters of knowledge, that means
5 modules x 20 chapters = 100 chapters
1 lab x 5 reports x 2 chapters = 10 chapters
Totally 110 chapters to study in this semester.

For every hour of study, I have to complete
110 chapters / 455 hours = 0.24 chapters, which is about 1/4 of a chapters.

1/4 of chapters include practices, past-year papers, tutorials and etc.

Hmm...is it possible?
24 hours (per day) - 7 hours (ideal sleeping time) - 4 hours (class) - 1 hours (sporting) - few hours (extra-curricular activities) - 5x15 mins (for every study hour of rest) - 2 hours (doing research).... = UNKNOWN...

Do I have enough time to study? Uncertain...

No comments:

Post a Comment